Wordt er gestaaktBeste ouders en verzorgers,

 

Zoals u vast hebt meegekregen is er afgelopen vrijdag door de vakbonden een heleboel onrust veroorzaakt omtrent de staking van aanstaande woensdag 6 november. Gisteren is hierover uitgebreid met het team gecommuniceerd. Het resultaat daarvan is dat De Talenter aanstaande woensdag voor alle groepen OPEN is. Uw kind kan dus gewoon naar school!
We begrijpen echter ook dat u vrij genomen heeft of al wat leuks heeft gepland met uw kind(eren). Als u dat door wilt laten gaan, dan vind ik dat geen enkel probleem. Houd uw kind dan gewoon thuis en ga gerust met uw kind(eren) op pad. Het enige dat ik van u vraag is om school op de hoogte te brengen van de afwezigheid. Dat kan in dit geval zonder opgaaf van reden, maar we moeten wel weten of uw kind er is of niet is.
We gaan overleggen of we het reguliere programma van aanstaande woensdag aanpassen. 

Ik wil echter wel mijn zorgen uitspreken over de toekomst van ons onderwijs. Naast de 285 miljoen die het onderwijs heeft gekregen is er afgelopen vrijdag nog 460 miljoen toegezegd. Dat is een heel mooi bedrag, maar ook slechts een incidentele toezegging. Het is in mijn ogen zeker noodzakelijk dat dit geld structureel wordt. Er is in de toekomst waarschijnlijk nog meer nodig om ons mooie vak beter op de kaart te zetten. Die zorgen worden breed gedeeld in het team. Gelukkig lukt het ons tot op heden nog om leerkrachten te vinden voor onze kinderen. Ook hier in het oosten van het land komt het echter steeds dichter bij dat er simpelweg geen leerkracht meer te vinden is. Dat kan in de toekomst leiden tot het formeren van grote groepen, het samenvoegen van groepen, het verdelen van kinderen over andere groepen of in het uiterste geval kinderen naar huis sturen en gaat dus onmiddellijk ten koste van de kwaliteit van ons onderwijs. Dat zijn zorgen die er echt toe doen, want tenslotte heeft de jeugd de toekomst.  

 Mocht u vragen hebben dan ben ik vanzelfsprekend bereid die te beantwoorden.

Mede namens het team.

Vriendelijke groeten

Chris Aben

Neem contact met ons op

Onderbouwlocatie
Margrietlaan 1, 7468 AN  Enter
Tel. 0547 - 38 16 47

                                              directie@detalenter.nl

Bovenbouwlocatie
Dorpsstraat 129, 7468 CJ  Enter         
Tel. 0547 - 38 16 47