Opening projectweek 'Ruimte voor de Regge'

 Op dinsdagochtend 15 mei, is op de Talenter het startsein gegeven voor de Projectweek “Ruimte voor de Regge’.  De stichting Enters Reggedal heeft, in samenwerking met het waterschap ‘De Vechtstromen’, de scholen in Enter benaderd om de kinderen bij dit unieke project te betrekken. Dit project is zo uniek, omdat dit stuk natuur in eigen beheer is en dus van de bevolking van Enter.

‘Nergens anders in Nederland is een stuk natuur in eigen beheer zoals dat bij ons is’, aldus Maurice Roetgering en Chiel Bolscher. Zij hebben namens de stichting Enters Reggedal als start van de projectweek een mooie presentatie gegeven over het ontstaan van dit project en wat het uiteindelijke doel is. De bedoeling is dat de Regge zijn oorspronkelijke loop terugkrijgt en er een mooi stuk natuur ontstaat.

Maurice: “De Talenter zal er ook een steentje bijdragen, er zijn gedurende twee weken allerlei activiteiten. De onderbouwgroepen gaan o.a. bloemzaadjes zaaien, zodat er verschillende soorten bloemen komen die insecten en verschillende soorten vogels aantrekken. Elke groep gaat op excursie en krijgt informatie over het natuurgebied.  We hebben hierbij veel ondersteuning gekregen van waterschap De Vechtstromen. Zij hebben samen met ons een heel programma opgesteld voor alle groepen.Chiel: “Als een geweldige afsluiter van het project gaan we met de gezinnen van De Talenter op donderdag 24 mei een wandeling maken langs o.a. de Regge.  Langs deze route zijn allerlei bezienswaardigheden. Aan de hand daarvan kunnen de kinderen aan de ouders uitleggen waar zij mee bezig zijn geweest. We hopen op mooi weer en dat het geslaagde afsluiting van het project wordt”.


Via: https://www.entersnieuws.nl/ruimte-voor-de-regge-op-de-talenter/

Neem contact met ons op

Onderbouwlocatie
Margrietlaan 1, 7468 AN  Enter
Tel. 0547 - 38 16 47

                                              directie@detalenter.nl

Bovenbouwlocatie
Dorpsstraat 129, 7468 CJ  Enter         
Tel. 0547 - 38 16 47